fisker i ubehandlet solnedgang
Tok dette m det siste bildet i kameraet. Derfor ble jeg nødt til å kutte på venstresiden. Helt typisk at motivet viser seg når man er tom for film.(Og rullene ligger i bilen) men, fikk lagt meg ned, tatt et par bilder, og dette er det som hadde de beste fargene.
Utstyr
  • Canon EF
  • Canon 50 mm
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeFuji 200
  • Nei
  • AnnetKappet hjørnene av papirkopien, da det var avrundet, og tok bort den venstre kanten, da det var det siste bildet på filmen, og det var et stort felt m sort. Ellers scannet rett fra en papirkopi.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger386
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60310} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kjetil H.

Hmm.. Det ser ut som om scanneren din ikke er helt på høyde her. Slik jeg kjenner objektivet ditt (EF 50 f/1,4?) så leverer det bilder, mildt sagt, milevis unna den skarpheten som er vist her. Har du bevisst benyttet så lav lukkertid for å få ett diffust bilde?

Papirbildet er muligens mye bedre enn denne utgaven, her var det desverre for mye støy, spesielt på himmelen. Synd egentlig, for bildet virker bra komponert, og det er sikkert mye mer detaljer og farger i originalen??
Kenneth J.

-Ehh, hva mener du med ''støy'' på himmelen??
Inger-Lise S.

hei! Jeg er blitt fortalt at ''støy'' skal være prikker, av ulik størrelse,ofte hvite/lyse, spesielt i mørke partier på bildet.Dette kan skje om man bruker for lang lukkertid...Men jeg ser ikke støyen i bildet ditt,jeg..
Det er et fint motiv,men litt uklart..
Mvh Inger-Lise
Petur E.

Hej, jeg er enig med Inger, litt uklart og jeg kan eller ikke se støyen.
Mvh Petur
Kenneth J.

-Grunnen til at det er litt uklart, er en kombinasjon med at det er midt på natta, og at jeg ikke greide å få det inn her uten å gå langt nedenfor min ønskede oppløsning...
Ole O.

Oppløsningen har ingenting med at bilde er uklart å gjøre. Det er heller ikke direkte støy på himmelen, men den ''sprekker'' litt. Dette har kanskje noe med lyset å gjøre...
Kenneth J.

-forklar meg litt litt om at det ''sprekker'', please!!
Kjetil H.

Ja da har vi litt forskjellige formeninger om hva støy er :-) Om det er rett benevnelse eller ikke får så være men jeg synes at spesielt på himmelen så er det for mye korn/prikker/dotter. Om det kommer fra filmen, komprimeringen, scanneren eller noe annet vet jeg ikke siden jeg ikke sitter med originalbildet foran meg.

Men det virker som om bildet er ''feil'' komprimert i kombinasjon med en scanner som ikke er av beste sort. Hvis bildet er ''feil'' komprimert så kan du hente inn en god del hvis du går opp i filstørrelse (nåværende bilde er ca. 110 k, du har 250 k til rådighet). ISO 200 og en lukkertid på 1/30 skal da ikke genere så mye ....... ??? (sett inn det som passer...)

Bruk gjerne Reidun Grønstøls bilde på: http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=74516 som en referanse for hva jeg vil kalle en ''støyfri'' eksponering av en himmel i solnedgang :-)
Avsluttet .

hei Kenneth
Jeg vil hive meg på karusellen jeg også som den ''allviteren'' jeg er.......... neida, jeg er ingen ''allviter'' men har holdt på med foto ( vanlig analog/tradisjonell ) i noen år - og har kanskje noe å bidra med. Jeg er langt på vei enig med Kjetil - selv om ikke jeg heller kan se ''kornstruktur'' i himmelen din - og en 200 iso-film er såpass finkorna atjeg tror ikke ''problemet'' ditt ligger der. På jobbscanneren min og den jeg har hjemme ( begge flatbed ) kan jeg justere hvor mange ppi jeg vil scanne i. Kan det være at du har scannet i 72 - eller 150 ppi? En 10 x 15 kopi vil jeg uten tvil ha scannet i minst 2000ppi ( går veldig tregt !!! ) og ''forstørret til minst 200% ( innstillinger du bør kunne gjøre i scannerprogrammet ditt ) Personlig jobber jeg etterpå i photoshop - og først der gjør jeg det om til 300dpi og innenfor et A-4 format ( 21 cm x 29,7 cm ) som jeg SÅ lagrer som en original i tiff-format. Denne digitale ''originalen'' kan jeg så senere bearbeide utfra hva jeg skal bruke den til.
Vet ikke om noe av dette passer til bildet ditt - men jeg MÅ jo bare si noe om det - BILDET ditt: Jeg liker stemningen i bildet, komposisjonen er helt ok, jeg ville kanskje ha hatt det littegrann mørkere.
mvh
Tom B.
Kenneth J.

Takk for konstruktiv kritikk. Må innrømme at jeg muligens roter litt ang. lysstyrke på objektivet, asa, etc, da det er en stund siden dette ble tatt. Takk spes til Tom M Braastad, det lærte jeg mye av.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu