PresterødKilen naturreservat
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-10-04 18:07:28
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 450D
  • 18-55
  • Brennvidde18mmmm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetHDR satt sammen av tre forskjellige eksponeringer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger126
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_425980} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Martin H.

Herligt :) Her syntes jeg du har fått et bra bilde med riktig lys, du er inne på riktig vei. Skyene dominerer bilde mye, noe som det skal gjøre føler jeg. Du har kuttet vekk mye av gresset på V2. Dette er forsåvidt rett gjort å få med mer av himmelen siden dette er hovedelementet og som skaper hele stemningen med det flotte lyset som passer godt til årstiden. Men jeg liker også godt det lyse partiet på gresset i forgrunnen som skaper en fargekontrast, så om du kunne fått med begge deler hadde dette vært bra :) Det er mye fulger og liv i motivet, noe som er vansklig å få skarpt i et HDR bilde, det hadde vært en innertier hadde dette vært et sylskarpt bilde - men uskarpheten får det til å få et malerilook som igrunn er litt interresant. Flott med regnet som duver ned helt i bakgrunnen. Tror skarpheten hadde sittet med et høykvalitets optikk, evt. kanskje tatt kun en eksponering i RAW format og jobbet deg utifra det - kunne vært spennende å sett hvordan det hadde blitt. Men alt i alt et av dine beste hittil, ingen tvil om det. Tommel opp fra meg!
Dan André K.

Tusen takk for kjempeflott og grundig innlegg Martin! Det setter jeg kjempepris på :)
Ja, jeg er enig det du nevner med skarpheten. Jeg syns generelt at det er vanskelig å få HDR tatt på kvelden/ettermiddagen til å bli skarpt. Det er nok en god blanding av at jeg er nybegynner og at jeg skulle hatt et bedre objektiv.
Jeg får en ny linse i posten om et par dager da! Dog, noe helt annet. Men gleder meg.

Kjøpte denne Sigmaen her:
http://www.foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?sea...;id=107508

Så da kommer jeg nok til å prøve å få til litt bilder av fugler og sånn fremover. Blir gøy å prøve :)
Martin H.

Ja det er spennende med en telezoom :) Sigma 70-300 f/4-5,6 APO er et skikkelig godværs objektiv, dvs. at man trenger mye lys for at skal bli no greie på bildene pga. av blenderen som strekker seg fra 4 til 5,6 på den lengste brennvidden uten stabilisator og en litt rufsete fokus. Fra 70 - 200 mm er det overkommelig hvis man har de rette forholdene men fra 200 til 300 mm var det ikke noe å rope hurra for - du vil skjønne hva jeg mener når du får den :) Jeg testet denne over en periode og slet veldig med å få klare og skarpe, stativ var en absolutt nødvendighet hvis jeg skulle bli i nærheten av fornøyd med kvaliteten. Makro funksjonen er 1:2, og er ingen ekte makro - dessverre ble jeg heller ikke fornøyd med denne egenskapen på objektivet. Men når det er sagt så er det et utrolig billig objektiv, så hva man får for pengene er mer verdt enn hva den koster :) Men ser frem til du får testet den og lagt ut noen bilder som gjør at jeg kanskje trekker dommen min på dette objektivet :) Godt du valgte APO versjonen av dem med den beste optikken da hvertfall :)
Dan André K.

Da lærte jeg litt og, hehe.
Jeg vet godt at det ikke er et kjempesupert objektiv, men jeg har lest mye om det og det påståes at en får mye objektiv for lite penger. Også er jo jeg nybegynner og har dette kun som en hobby så jeg har ingen planer om å bruke tusenvis av kroner på utstyr. Jeg gleder meg uansett veldig til å få den. Blir gøy å prøve noe annet :)
Senere kunne jeg godt tenkte meg Sigma 10-20mm. Har sett en del helt råe bilder tatt med den linsa!
Martin H.

Ja ser frem til noen fine zoom bilder fra denne kanten :) Ja den 10-20`ern er en fin sak, da snakker vi bedre kvalitet - men koster litt mer og. Sånn er det dessverre i foto verden at man faktisk får det man betaler for hehe :) Og dyrt blir det hvis man skal kjøpe kvalitet.
Dan André K.

Gleder meg jeg og. Sjekker postkassa hver dag ;)
Ja, en dag har jeg virkelig lyst på den linsa. Men den er ganske dyr så det må bli noe spleiselag til en bursdag eller noe ;)
Dan André K.

Fikk linsa i posten, men vet du hva jeg har klart!?
Dette er jo en linse til Nikon og jeg har Canon...
Bittelitt skuffa ja... :(
Martin H.

Hehehe den er lei :D
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu